Een rol voor opa & oma

Stefi

28 juli 2021

Geen reacties

Home News

Een rol voor opa & oma

Een rol voor opa & oma tijdens de ceremonie

 

Heb jij nog een opa en oma die aanwezig zijn op jullie trouwdag. Wat ontzettend fijn en bijzonder dat ze dit meemaken. Opa’s & oma’s hebben niet alleen een bak levenservaring, maar zijn vaak ook apetrots op hun kinderen en vooral kleinkinderen. Waarom geef je opa & oma dan ook niet gewoon een rol tijdens de ceremonie op jullie bruiloft? Daarnaast is het vaak nog mooi meegenomen dat oma’s en opa’s (bijna) altijd grappig zijn!

Oma als bloemenmeisje

Gelukkig zit er geen leeftijdgrens op het zijn van bloemenmeisje. Komt oma als eerste door het gangpad naar het altaar naar voren gelopen? Het levert niet alleen hele leuke beelden op maar misschien vindt ze het ook wel heel erg leuk om met bloemblaadjes of confetti te strooien.

 

Oma als ringenmeisje

Zowel opa’s als oma’s hebben vaak al ontzettend veel meegemaakt in hun leven. Laat ze deze wijsheid, geschiedenis en liefde ‘stralen’ in de ringen net voordat ze deze aan jullie komt geven. Laat ze de ringen opwarmen in hun handen voordat jullie naar het officiële ringenmoment gaan om ze met liefde aan jullie te overhandigen.

 

Als opa en oma al lang getrouwd zijn, weten zij misschien wel het geheim!

 

Oma/opa als getuigen

Staan jou opa en oma liever niet in de spotlight maar betekenen ze wel heel veel voor je. Misschien is het leuk om ze dan als getuigen te vragen en te laten teken tijdens de ceremonie op jouw bruiloft. Hoe bijzonder is het dat zij hun handtekening zetten op een van de belangrijkste dagen van jouw leven.

 

Erfstuk van opa of oma

Je kent het wel: ‘something old, something new, something borrowed, something blue‘, een bekende traditie en misschien wel de ideale aanleiding om een item van opa of oma hierin te verwerken. Een klein juweel of broche van oma? Of misschien wel een zakhorloge of manchetknopen van opa.

 

Noem oma en/of opa bij de naam zoals jij ze altijd noemt

Heb jij een bijzondere naam voor je opa en/of oma? Bijna iedereen toch? Als je de ceremonie informeel houdt en de trouwambtenaar praat namens jullie. Laat hem of haar dan ook de naam gebruiken die jij altijd gebruikt. Hoeveel meer verbinding kun je creëren door bijv. oma Rakker te zeggen ipv Francien want zo wordt ze waarschijnlijk genoemd door jou en meerdere mensen om haar heen.

 

Hierboven verschillende leuke ideeën om vaak een van de belangrijkste mensen een mooie rol te geven tijdens de ceremonie. Het is leuk als je ze extra in het zonnetje kan zetten! Gebruik die wijsheid, gebruik die geschiedenis, gebruik die kracht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.